V sklopu festivala Funšterc je potekalo tekmovanje v pripravi funšterca in krumpantoča. Ocenjevanje sta hkrati izvajala strokovna komisija v sestavi Iztok Gumzej, Lojze Čop in Mirjam Kavčič, ki je obe jedi ocenjevala s pomočjo ocenjevalnega lista. Pri vsaki jedi je komisija ocenjevala vizualni izgled in dekoracijo, okus, ter inovativnost uporabe sestavin.

Komisija je v vsaki izmed jedi izbrala najboljše tri in pred nekaj minutami sporočila naslednje rezultate.

Najboljši funšterc po izboru strokovne komisije

  1. NLB, Podjetniški center Zasavje
  2. Funšterc team Boben-Čeče
  3. Špaltani

Najboljši krumpantoč po izboru strokovne komisije

  1. Steklarna Hrastnik
  2. Rudarska Godba Hrastnik
  3. MC ZOS

Najboljša ekipa po izboru obiskovalcev

Kulinarične ekipe pa niso ocenjevali le člani strokovne komisije, temveč tudi obiskovalci, ki so iz prve roke ugotovili, da je najboljša kulinarična ekipa Mladi kuharji.