Informacije za obiskovalce

Lokacija festivala

Naslov prizorišča je Novi Logi 1b, 1430 Hrastnik.

Funšterc 2017

Prizorišče 7. festivala Funšterc

Kako na festival?

Če se odločite za vožnjo po avtocesti, z avtoceste zavijete pri izvozu Trojane. Pot vas bo vodila mimo Izlak, skozi Zagorje, na mostu zavijete levo, nadaljujete vožnjo mimo Trbovelj. Po magistralki se pripeljete ob reki Savi skozi Litijo, mimo Zagorja, Trbovelj in ko prispete v Hrastnik, nadaljujete vožnjo po glavni cesti čez most, mimo Steklarne Hrastnik, Tovarne kemičnih izdelkov, v križišču peljete po glavni cesti, mimo Spara in v glavnem križišču v centru Hrastnika zavijete levo. Sledite poteku glavne ceste skozi zavoj mimo cerkve in v naslednjem križišču zavijte levo. Prireditveni prostor festivala je na koncu dostopne ceste.

Peljite se skozi Laško, v Rimskih Toplicah v križišču zavijete desno, nadaljujete vožnjo mimo Breznega, čez Marno, skozi Dol, Brnico. V križišču v Hrastniku zavijete desno proti Rudniku, peljete mimo Spara in v glavnem križišču Hrastnika zavijete levo. Sledite poteku glavne ceste skozi zavoj mimo cerkve in v naslednjem križišču zavijte levo. Prireditveni prostor festivala je na koncu dostopne ceste.

Hrastnik je lahko dostopen tudi preko železnice. Železniška postaja v Hrastniku je od centra Hrastnika oddaljena 2,5 km, zato priporočamo, da si ob prihodu na postajo do centra zagotovite prevoz z avtobusom ali taksijem.

Vozni red Slovenskih železnic / Vozni red avtobusa / Taksi prevozniki (070 444 986, 051 230 462 ali 031 286 268)

Program festivala

Program je na voljo tu.

Ocenjevanje obiskovalcev prireditve

Degustacija in ocenjevanje okusnega funšterca in krumpantoča izpod rok sodelujočih kulinaričnih ekip bosta mogoče le s pomočjo glasovalnih lističev, ki jih prejmete na dobro označeni info točki prireditve. Tam dobite tudi pribor za degustacijo, s pomočjo katerega zmanjšujemo količino odpadne plastike, ki ostane po festivalu in tako naredimo nekaj dobrega tudi za naravo.