Priprave na festival Funšterc so v polnem teku. Z ožjim delom organizacijske ekipe smo tako včeraj popoldan preživeli v sproščenem počitniškem vzdušju na Kalu. Odločili smo se, da z vami delimo prvih nekaj podrobnosti letošnjega festivala, med drugim pa boste spoznali tudi prvega člana ekipe.

Priprave na festival

Manjši del ekipe se je zbral v senci dreves na kalski planini, zakurili smo kamin in zbirali ideje, ki jih bomo predstavili v prihodnjih tednih pred Funštercem. Z vsami pa lahko zaenkrat delimo eno skupinsko:

Priprave na festival na Kalu

Tudi za najmlajše bomo poskrbeli

Podobno kot lansko leto, smo tudi letos k sodelovanju povabili Mladinski center Hrastnik, ki bo še dodatno obogatil zanimivo dogajanje za najmlajše. Medtem, ko se bodo starši sprehajali med stojnicami z odličnim funštercem in krumpantočem, bo otrokom namenjen poseben del prizorišča, kjer bodo prostovoljci Mladinskega centra Hrastnik poskrbeli za zabaven program.

Mateja Jecl

Pred začetkom festivala 14. septembra 2013 bomo na naši spletni strani predstavili tudi nekaj članov organizacijske ekipe festivala. Med pripravami na festival smo ujeli predsednico Društva Rast in ji zastavili nekaj vprašanj.

Mateja Jecl, predsednica Društva Rast in soorganizatorica

Zakaj sodeluješ pri projektu?

Ker moram (smeh). Ne, zares pa je to naš otročiček, prvi večji projekt našega društva, katerega predsednica sem. Poleg tega pa, ker je ideja plod naših lastnih zamisli in prinaša precejšnjo popestritev družbenega utripa v Zasavju, hkrati pa s projektom ohranjamo kulturno dediščino naših krajev. Pomembno se mi zdi, da mladi skozi nek sodoben festival negujemo dediščino naših (starih) staršev in jo ohranjamo za zanamce.

Ali znaš pripraviti funšterc?

Smeh. Pa tudi krumpantoč.

Zakaj bi se ti kot obiskovalka udeležila festivala?

Funšterc je edina tovrstna kulinarična prireditev v Zasavju, je brezplačna in vključuje tudi bogat spremljevalni program, na stojnicah pa spoznate številna zasavska društva in organizacije, ki vam pripravijo odličen funšterc ali krumpantoč. Zakaj torej ne? (smeh) Se vidimo 14. septembra 2013 ob 15. uri na hrastniški tržnici.