Društvo Rast je v septembru že 7. leto zapored organiziralo Funšterc, festival zasavske kulinarike. V letošnjem letu je bilo na festivalu nekaj novosti, nedvomno pa je bil storjen velik korak naprej k širitvi festivala z bogatejšim programom in številnimi nastopajočimi ter z novo lokacijo festivala. Prvič smo uspeli privabiti tudi turiste iz tujine in prvič smo v sodelovanju s spletnim portalom ZON, podelili nagrade najboljšim turističnim promotorjem Zasavja v preteklem letu.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sodelujočim ekipam, ki so letos vihtele kuhalnice na našem festivalu. Zahvaljujemo se članoma strokovne komisije, ki sta jo sestavljala Branko Podmenik in Iztok Gumzej. Prireditve Funšterc ne bi bilo brez Občine Hrastnik, ki nam vsa leta stoji ob strani. Festival smo se trudili popestriti tudi s stojnicami, kjer so lahko obiskovalci preizkusili virtualna očala 4. Dritla, poizkusili domače dobrote Društva kmečkih žena Hrastnik in kupili domača zelišča Zeliščnega vrta Cvetka in izdelke iz medu Tanje Kandolf Žekar. Hvala tudi izjemni ekipi prostovoljcev Društva Rast, ki so prireditev pripravili in organizirali in že kujejo načrte za prihodnje leto!

Seveda prireditve ne bi bilo brez sponzorjev. Ob medijskem partnerju festivala, spletnem portalu ZON, se posebej zahvaljujemo podjetjema AGM Nemec in Gerčer d.o.o. In vsem ostalim, ki so pomembno pripomogli k izvedbi festivala: Komunalno stanovanjsko podjetje Hrastnik, Restavraciji Aqua Roma, hrastniškim gasilcem, Spektru Trbovlje in Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Obenem pa tudi vsem, ki so poskrbeli za nagrade za najboljše ekipe in za obiskovalce, to so Branka Jovičič s.p., Steklarna Hrastnik, KRC Hrastnik, Pivovarna Knap in Regionalni center za razvoj.

Iskrena hvala vsem! Predvsem pa hvala obiskovalkam in obiskovalcem, ki ste tudi tokrat prišli preveriti kdo pripravi najboljši funšterc in krumpantoč!

Naslednje leto obljubljamo dodatno popestritev dogajanja v športnem parku na Logu!